De bouw gaat starten En nu?

Begin maart gingen de 48 woningen in Klaverveld in verkoop. Nu 98% van alle woningen is verkocht en aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, kan de aannemer officieel starten met de bouw van de woningen. Wat zijn de volgende stappen?

1. Naar de notaris

Als de opschortende voorwaarden uit de koop/-aanneemovereenkomst zijn verlopen, dan mag je naar de notaris. Bij de projectnotaris teken je de leveringsakte en de hypotheekakte. Zorg er dus voor dat je de hypotheek tijdig rond hebt met een hypotheekvertrekker.

'Passeren'
Het tekenen van de aktes heet 'het passeren' bij de notaris. Een belangrijk moment, want als je daar weer de deur uit loopt, ben je de eigenaar van een stuk grond en het huis dat daarop gebouwd wordt. 

2. Start bouw

Na een voorbereidingsperiode start de bouw van jouw woning dan eindelijk, want aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Om de 'start bouw' te vieren nodigen we alle toekomstige bewoners persoonlijk uit om op de bouwplaats aanwezig te zijn bij het symbolisch slaan van de eerste heipaal: het 'start bouwfeestje'. 

Ontmoet je (nieuwe) buren en buurtgenoten
Dit is ook een ideaal moment ook om je nieuwe buren en buurtgenoten persoonlijk te ontmoeten. Om contactgegevens uit te wisselen en elkaar tot de oplevering op de hoogte te houden over de bouw. 

3. De oplevering

Voordat jouw woning door de aannemer definitief wordt opgeleverd is er een vooroplevering of ook wel een 'voorschouw' genoemd. Tijdens deze vooroplevering controleer je samen met de aannemer of de woning volgens de afspraken (meer- en minderwerk) is gebouwd. Tijdens de voorschouw is jouw woning nog niet 100% gereed. Het geeft de aannemer de mogelijkheid om eventuele onvolkomenheden voor de definitieve oplevering nog op te lossen. Alle eventuele onvolkomenheden worden tijdens deze vooroplevering gebundeld in een opleverdocument.  

Tijdens de definitieve oplevering controleer je samen met de aannemer nogmaals de woning. De eerder geconstateerde gebreken moeten zijn verholpen. Alle (eventueel) nieuw geconstateerde gebreken aan de woning dient de aannemer binnen 3 maanden na de oplevering op te lossen.

Eindelijk zelf aan de slag!
En daarna? Dan kan je eindelijk zelf aan de slag met het verder inrichten van jouw woning. Vloeren leggen, keuken plaatsen, muren schilderen en ...verhuizen!