Wonen in Hoorn

Met ruim 70.000 inwoners is Hoorn, de springlevende stad aan het Markermeer, de grootste gemeente van West-Friesland. Een stad met een rijk aanbod van voorzieningen voor bewoners, ondernemers en toeristen.

Hoorn heeft een rijk verleden. In de Gouden Eeuw stroomde de rijkdom de stad binnen, toen handelsschepen uit Hoorn over de wereldzeeën voeren. De vele, schitterend in stand gehouden monumenten, zoals pakhuizen en herenhuizen, getuigen van dit verleden en geven de stad een bijzondere sfeer.

Genoeg te doen in Hoorn

Hoorn is geliefd bij toeristen, mede om het sfeervolle centrum met vele terrasjes, cafés en restaurantjes. De haven met erfenissen uit het VOC-verleden en de 4 musea, zoals het Westfries Museum en de Stoomtram Hoorn-Medemblik, zijn een bezoekje waard. Zomers worden veel markten en evenementen georganiseerd. Jaarlijkse traditie is de Hoornse kermis in augustus, sinds 2014 aangemerkt als Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Westfriese Omringdijk

Aan de zuidzijde van de stad wordt Hoorn begrensd door de Westfriese Omringdijk, een provinciaal monument van meer dan 7 eeuwen oud. De dijk is in totaal 126 kilometer lang en verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen met elkaar. De Westfriese Omringdijk is een heerlijke plek om uit te waaien en te genieten van het weidse uitzicht.

Museum Hoorn

Hoorn koestert het verleden

Haven Hoorn
Haven Hoorn

Altijd iets te beleven in deze bruisende stad aan het Markermeer

Hoorn heeft een rijk verleden Historie
Deelgebieden en ontwikkelaars Aanbod in de wijk