Logo Logo

Buurtcentrum en winkels

De nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder heeft inmiddels een echt 'centrum', met Deen supermarkt en 7 kleine winkels die voorzien in de dagelijkse levensbehoeften. Samen met het reeds geopende buurtcentrum De Kreek vormen de winkels het hart van de wijk, tussen de Meetketting en De Strip.

Onlangs is het winkelcentrum Bangert en Oosterpolder geopend. De Bangert en Oosterpolder is nu voorzien van een grote supermarkt en meerdere kleine winkels zoals een bakker, kapper, drogist, vishandel, snackbar en chinees afhaalrestaurant.
Ook bevinden zich in de directe omgeving scholen, kinderopvang, sportvoorzieningen en openbaar vervoeraansluitingen.

 

De Kreek

Centraal in de wijk ligt MFA De Kreek, een multifunctionele accommodatie met onder meer een modern en ruim sport­complex, een aangrenzende basisschool en een gezellig Grand Café. Naast basisonderwijs en sportverenigingen biedt De Kreek onder andere ruimte aan zorg en welzijn, kinderopvang en buitenschoolse opvang, jongerenwerk en cultuur. Er worden ook feestavonden en diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.dekreekhoorn.nl 

Voor de jeugd

Bangert en Oosterpolder heeft een eigen Cruyff Court (kunstgras voetbalveld) waar veel kinderen dankbaar gebruik van maken. Ook de diverse speeltuinen en de skatebaan zijn erg in trek.

Huttenbouw B&O

In de zomervakantie kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar erop los timmeren tijdens de 'Huttenbouw B&O'. Onder leiding van vele vrijwilligers wordt er een week lang flink getimmerd en gebouwd. Aan het einde van de week vindt er een groot 'kampvuur' plaats, als de hutten ter afsluiting worden verbrand. Inmiddels is het timmerdorp 2 keer georganiseerd, voor 2017 staat een nieuwe editie op de planning. Kijk voor een impressie en inschrijving op www.huttenbouwbangert.nl 

Recreatie

Vanuit Bangert en Oosterpolder zijn er diverse mogelijkheden voor ontspannende fiets- en wandeltochten. Zo kun je bijvoorbeeld opstappen en de bordjes van de fietsknooppunten in Noord-Holland volgen. Langs molen De Krijgsman over het Wijzendijkje is het heerlijk uitwaaien in het Westfriese landschap. Daar kom je in het recreatiegebied Drachterveld. Of maak een mooie wandeling door de historische dorpen Zwaag en Blokker.

Varen tot Enkhuizen

In het najaar van 2015 is Bangert en Oosterpolder aangesloten op het Westfriese vaarroutenetwerk. Daarmee is het mogelijk om zelfs vanuit het meest noordelijke deel van de wijk naar Enkhuizen te varen met een doorvaarhoogte van 1,1 meter. Ook is het de bedoeling dat er in de toekomst een verbinding komt onder de Westfrisiaweg door naar bedrijventerrein Zevenhuis en het gebied ten noorden hiervan.
Download hier de kaart met vaarroutes in en rond Bangert & Oosterpolder (pdf)»

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?