De woningtypen van de Bangertse Tuin

13 oktober '22

Dat je in de Bangertse Tuin op een heerlijk hemels plek woont, meldden we in eerdere berichten. Maar hoe zien de woningen er precies uit? En wat zijn de kenmerken van de verschillende typen? De eerste (voorlopige) artist impressies van de woningen kunnen we nu laten zien - de veel mooiere definitieve impressies van de woningen (en de plek), zijn nog in de maak. 

Belangrijk om nu al te weten dat alle woningen in Bangertse Tuin standaard duurzaam zijn. En dat betekent: gasloos, met zonnepanelen, vloerverwarming en met een luchtwarmtepomp. En dus ook een lage maandelijkse energierekening.   

image alt

Ombergrijze kozijnen

We beginnen met de 6 bijzondere tweekappers in het project, met een klassieke gevel in een oranjerode steen met mooie accenten, stijlvolle ombergrijze kozijnen en een dwars- of langskap. Binnen vind je aan de voorzijde een ruime woonkamer met uitzicht over de voortuin die overloopt in het (nieuwe) park. Aan de achterkant bevindt zich de woonkeuken met een inspirerend uitzicht over de tuin.

Boven bevinden zich 3 slaapkamers, een badkamer en een grote zolder die je kunt indelen naar eigen behoeften en inzichten. Logeerkamer? Of toch die thuiswerkplek waar je eindelijk met veel focus kunt werken? 

Alle woningen beschikken over 2 privé parkeerplekken en een ruime berging aan de zijkant van de woning. Voor alle tuinspullen, gereedschappen, de racefietsen, mountainbike, de skispullen ... 
 

image alt

Klassieke architectonische 'touch'

En dan de 4 vrijstaande woningen in het project. 2 van de woningen hebben een klassieke architectonische touch, met een zandgele gevelsteen, ombergrijze kozijnen en zowel voor als achter Franse balkons en elegante raamluiken. De andere 2 woningen zijn in een moderne stijl, met een grote schuine kap, zwartgrijze gevelbekleding, grote ramen van vloer tot plafond en shutters om de lichtinval te regelen. 

De royale living geeft je alle ruimte voor het gezin en met de openslaande deuren naar de tuin haal je buiten naar binnen. Op de eerste verdieping vind je 3 slaapkamers, een luxe badkamer en een apart toilet. Hoe je de ruime zolder inricht laten we aan jou. Extra logeerkamer of toch die (vaste) thuiswerkplek waar je eindelijk gefocust kunt werken.
 
Net als bij de tweekappers horen bij de vrijstaande woningen 2 privé parkeerplekken. En ook hier vind je een ruime berging aan de zijkant van de woning. Voor het gereedschap, de tuinspullen, de (race)fietsen ...

image alt

Alles op één verdieping

En als laatste een type woning waar we heel blij mee zijn: de semi-bungalow. In vaktaal noemen we dergelijke woningen ook wel een ‘levensbestendige woning’. Als het lopen lastig wordt (of al is) is de trap naar boven in ieder geval geen hindernis, want slapen, wassen, douchen en ‘badderen’ doe je in deze woning gewoon beneden. Vanuit de woonkamer loop of rijd je zo (met rollator of rolstoel) naar de badkamer en de slaapkamer. En via de openslaande deuren in de slaapkamer ben je zo in de tuin. Alles op één verdieping

Dit type heeft een klassieke gevel met een roodbruine steen, afgewisseld met grafietgrijze kozijnen en luiken én een Frans balkon. En dat oogt heerlijk knus.

Aan de voorzijde van de woning vind je de ruime woonkamer, aan de achterzijde de woonkeuken met openslaande deuren naar de heerlijke tuin. Boven kun je in deze woning ook slapen, want hier op de lichte en ruime 1e verdieping vind je 2 slaapkamers én een 2e badkamer. Dit is dé perfecte plek voor kleinkinderen om bij opa en oma te logeren.

Je tuinspullen berg je op in de ruime berging aan het huis. Ook bijzonder aan dit type is de houten pergola aan de voorzijde. Voor rozen, een blauwe regen of druiven? Voor vind je ook 2 eigen parkeerplaatsen, lekker handig en praktisch, want recht voor de deur.