Opening nieuwbouw voor IKC De Kreek

19 februari '20

Vrijdag 24 januari is de uitbreiding van de multifunctionele accommodatie (MFA) De Kreek officieel geopend. Deze uitbreiding vormt de aftrap voor IKC De Kreek. In de uitbreiding is het nieuwe onderkomen van basisschool Socrates. Ook zijn er extra groepen kinderopvang en peuter- en welzijnswerk gehuisvest en er is een centraal leerplein. Het nieuwe leerplein is een plek waar kinderen van verschillende groepen samen gebruik van maken.

Onderwijs en opvang slaan handen ineen

Basisscholen Socrates en Roald Dahl, Stichting Kinderopvang Hoorn en Stichting Netwerk zijn de samenwerkende partners in het nieuwe IKC De Kreek. In een IKC wordt onderwijs, kinderopvang en peuter- en welzijnswerk aangeboden op één locatie. Hier verbinden de partijen school en kinderopvang met elkaar en bieden ze samen de kinderen een rijke leeromgeving en ondersteuning. Onder het motto ‘Kinderen Voorop’ zullen alle betrokken partijen intensief samenwerken vanuit één gedeelde visie. Meer informatie over IKC De Kreek: www.ikcdekreek.nl.

De betrokken partijen geven aan: ‘In een rijke en veilige omgeving dagen we kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen. Om zichzelf te zijn en zich op eigen wijze te ontwikkelen.’

Meest duurzame utiliteitsgebouw: nul op de meter

Met de nieuwbouw is MFA De Kreek het meest duurzame utiliteitsgebouw van Hoorn. MFA De Kreek heeft zonnepanelen en warmtepompen en maakt het gebruik van een warmte-koude opslag. De nieuwbouw is nul-op-de-meter gebouwd. Dit houdt in dat het gebouw jaarlijks net zoveel duurzame energie opwekt als het gebouw en de gebruikers samen verbruiken. Het Hoornse bouwbedrijf Heddes heeft MFA De Kreek en de nieuwbouw gerealiseerd.