Update Bangert en Oosterpolder

20 december '19

De wijk Bangert en Oosterpolder ligt aan de noordoostkant van Hoorn, aan de oude dorpslinten van Blokker en Zwaag. Hier kan je landelijk wonen met het stadscentrum van Hoorn binnen handbereik. In dit bericht lees je het laatste nieuws.

image alt

Uitbreiding De Kreek

Het afgelopen jaar is De Kreek uitgebreid met een nieuwe vleugel. Daarin komen basisschool Socrates, Stichting Kinderopvang Hoorn en peuterspeelzalen van Stichting Netwerk. Na de kerstvakantie openen zij hun deuren.

Op het naastgelegen parkeerterrein komen extra parkeerplaatsen. Eind januari start de afwerking van het deel Lucas Sinckstraat langs de school. Eind februari start de afwerking van de Meetketting. Ook daar komen extra parkeerplaatsen.

Leuk weetje: De Kreek is een van de eerste gemeentelijke gebouwen met ‘nul op de meter’. Op jaarbasis wordt er net zoveel energie geproduceerd als verbruikt.

image alt

Ontwikkelingen Zevenhuis

Naar verwachting gaat in april het 'Multi Traffic Point' op bedrijventerrein Zevenhuis open. Verschillende eetgelegenheden, een wasstraat en tankstation openen er hun deuren. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Multi Traffic Point.

Naar de website

Nieuw deel van de wijk in verkoop

Fase 5B is het nieuwste deel van de Bangert en Oosterpolder. Het gebied ligt in de zuidoosthoek van de wijk. Verschillende ontwikkelaars bouwen er samen zo'n 175 woningen. De eerste daarvan zijn nu in de verkoop. De buurt heet 'De Weiden'. Het krijgt een streekeigen en intiem karakter. In het gebied komen de watergangen uit het oorspronkelijke landschap terug. Het heeft een dorpse opzet met veel groen en zicht op de molen 'De Krijgsman'. Hieronder staan de verschillende projecten die op dit moment in de verkoop zijn.

Vrije kavels

Nog één vrije kavel te koop

De gemeente Hoorn heeft op dit moment nog een vrije kavel te koop in de Bangert en Oosterpolder. De kavel is gelegen aan de Kieftslootweid in De Weiden, aan de oosktant van De Strip. Het gaat om een kavel met een gunstige ligging aan het water.

Naar de kavel

Molenweid: diverse woningen te koop

Zeeman ontwikkelt met project Molenweid 8 tweekappers, één vrijstaande woning en 10 rijwoningen.

Naar de website
Molenweid
Rijwoningen Vos

28 rijwoningen van Vos Hoorn

Vos Hoorn ontwikkelt 28 rijwoningen met berging. Deze energiezuinige woningen zijn sinds kort in de verkoop.

Naar de website

Mooiland: nog enkele woningen te koop

Ooms Ontwikkeling bouwt 23 woningen met het project Mooiland. Er zijn nog enkele tweekappers te koop. Het zijn ruime gasloze woningen met eigen parkeerplaats en berging.

Naar de website
MooiLand
17 januari 2020

Nieuwjaarsborrel Bangert en Oosterpolder

Noteer alvast in je agenda! Op vrijdagavond 17 januari is de jaarlijkse nieuwjaarsborrel voor alle bewoners uit de Bangert en Oosterpolder. Er is live muziek en de entree is gratis. De borrel begint om 20.00 uur.

Meer nieuws lezen over Bangert en Oosterpolder? Terug naar nieuwspagina
Meer weten over Bangert en Oosterpolder? Naar de homepage